Krytyk kulinarny – zawód czy hobby?
Ich wiedza obejmuje nie tylko skomplikowane techniki przygotowywania dań, ale także sposoby ich serwowania czy znajomość rozmaitych reakcji chemicznych zachodzących w pokarmach. Wykonywanie zawodu recenzenta kulinarnego jest szczególnie prestiżowe w krajach, gdzie mamy do czynienia z silnie rozwiniętą kulturą jedzenia, np. we Francji. W Polsce jednak komentowanie spożywanych posiłków traktowane jest bardziej jako hobby lub praca dodatkowa, głównie ze względu na niską opłacalność tego zawodu. Ponadto niewielu Polaków posiada wystarczającą wiedzę z zakresu gastronomii, by móc z czystym sumieniem nazywać się krytykiem kulinarnym.
Polecane artykuły
Niezniszczalna Toyota Hilux
Toyota Hilux to jeden z japopularniejszych pick-upów, który świetnie sprawdza się również w naszej szerokości geograficznej. Auto ma wiele, ale największą popularność zyskało dzięki brytyjskiemu programowi rozrywkowemu Top Gear. Fani panów z TG doskonale wiedzą, że motoryzacja nie jest tam na pierws
Since finction – czy jednak samochodowa rzeczywistość
W celu zapoznania się z najnowocześniejszymi modelami samochodów zachęcamy do wstąpienia do salonów Duda-Cars.
Zdrowie na długie lata
Nie zawsze jednak ich sugestie trafiają na podatny grunt. Za medykami powtarzają to media, które pokazują gwiazdy oddające się treningom. Odbywają się nawet społeczne kampanie na rzecz aktywnego trybu życia, w których fitness odgrywa niemałą rolę. Czemu ma to służyć? Analizy naukowe oraz statystyki
Porsche 918 Spyder
Marki Porsche nie trzeba nikomu przedstawiać. Samochody produkowane u naszych zachodnich sąsiadów cieszą się uznaniem na całym świecie. Właściwie każdy kolejny model robi wrażenie na konsumentach oraz recenzentach. Nie inaczej jest w przypadku Porsche 918 Spyder, który zgarnął parę nagród jako jedno